ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΜΙΝΑΔΑΣ

ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΤΖΑΚΙΟΥ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΖΑΚΙΟΥ,
ΕΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΝΑΔΑΣ

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΚΑΜΙΝΑΔΑΣ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΤΑΠΕΡ ΚΑΙ ΚΑΠΕΛΩΝ ΓΙΑ
ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΖΑΚΙΟΥ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΟΜΠΑΣ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΜΙΝΑΔΑΣ

Με τον κατάλληλο εξοπλισμό καθαρίζουμε την καμινάδα σας από τα βλαβερά υπολείμματα των προϊόντων της καύσης. Αρχικά σκεπάζουμε το τζάκι σας ώστε να μη λερώσουμε το χώρο σας και στη συνέχεια ο τεχνικός μας καθαρίζει το εσωτερικό της καμινάδας με ένα ειδικό περιστρεφόμενο εργαλείο ώστε να μπορεί να καθαριστεί επαρκώς όλη η επιφάνεια.
Η εργασία αυτή μπορεί να φαίνεται εύκολη αλλά δε μπορεί να γίνει σωστά χωρίς τα απαραίτητα εργαλεία, πόσο μάλλον από μη εξειδικευμένο άτομο.

ΠΟΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΙΝΑΔΑ ΜΑΣ

Το καταλληλότερο χρονικό σημείο για να γίνει ο καθαρισμός της καμινάδας σας , είναι μετά το τέλος του χειμώνα. Ο καθαρισμός είναι απαραίτητο να γίνει αυτή την χρονική περίοδο γιατί στο εσωτερικό της καμινάδας μας έχουν συσσωρευτεί πολλά βλαβερά για την υγεία μας σωματίδια , τα οποία είναι αυτά που ευθύνονται τόσο για την έντονες οσμές που εκπέμπονται από το τζάκι μας κατά την άνοιξη , όσο και για το λέρωμα του χώρου γύρω από αυτό .

καθαρισμοι καμιναδων

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  • Προστατεύετε πάντα το τζάκι σας με ειδικά καλύμματα
  • καθαρίστε την καμινάδα σας τουλάχιστον 1 φορά το χρόνο
  • προστατεύεται πάντα το χώρο με την ειδική σχάρα για να αποτρέψετε των κίνδυνο να πεταχτούν σπίθες έξω από την εστία
  • τις νυχτερινές ώρες είναι καλύτερο να καίτε ξύλα όπως το πεύκο, που είναι πιο μαλακά, ενώ τις πρωινές ώρες ενδείκνυται να καίτε πιο σκληρά ξύλα  όπως είναι η βελανιδιά
  • πριν αρχίσουμε να καίμε τα ξύλα ,πάντα ανοίγουμε πρώτα το τάπερ τζακιού
  • έχουμε πάντα τοποθετημένα σε σημείο δίπλα στην εστία , τα εξειδικευμένα εργαλεία καθώς και γάντια
  • το τζάκι δεν πρέπει να είναι χώρος καύσης άλλων υλικών εκτός από τα ξύλα-εκπέμπονται βλαβερά στοιχεία και λερώνεται το εσωτερικό της καμινάδας
  • αφήστε μία σχισμή ανοιχτή όσο καίει το τζάκι σας – έτσι θα έχετε καλύτερη απόδοση
  • έχετε πάντα τεταμένη την προσοχή σας όταν τα παιδιά βρίσκονται κοντά στην εστία

 

Οι καμινάδες των τζακιών παλιότερα ήταν φτιαγμένες από πολύ απλά υλικά. Τα υλικά αυτά δεν διέφεραν από τα υλικά που χρησιμοποιούνταν για το υπόλοιπο σπίτι. Δηλαδή τα τούβλα και στη συνέχεια το τσιμέντο.  Όμως τα υλικά αυτά δεν είναι κατάλληλα απολύτων για να αντέξουν στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που δημιουργούνται όταν ανάβουμε φωτιά στο τζάκι.  Πολλές μάλιστα από τις παλιές αυτές καμινάδες είναι αδύνατο να καθαριστούν ακόμα και με τα σύγχρονα μέσα. Η ζημιά που έχει γίνει στις παραπάνω καμινάδες είναι δηλαδή μη αναστρέψιμη.

Μάλιστα πολλές από τις παλαιότερες καμινάδες έχουν καταστραφεί μερικώς ή και ολικώς εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών της φωτιάς αλλά και εξαιτίας  της αδυναμίας των συγκεκριμένων υλικών να  ανταποκριθούν στις συγκεκριμένες ανάγκες. Τα πράγματα όμως στο χώρο των καμινάδων έχουν αλλάξει σημαντικά και πλέον στις καμινάδες χρησιμοποιούνται κάποια επιπλέον στοιχεία – υλικά για να ισχυροποιηθεί η δομή τους. Χρησιμοποιείται λοιπόν ένα κράμα διαφόρων υλικών που δημιουργεί ένα είδος μόνωσης – προστασίας της καμινάδας. Τα υλικά αυτά όχι μόνο είναι ανθεκτικά στις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά επίσης προστατεύουν τα εσωτερικά υλικά τις καμινάδας από την καταστροφή.

Πέτρινη καμινάδα σε κεραμίδια
Πέτρινη καμινάδα